Terjumpa Seekor lelaki

16 November 2009
Dah Lama aku x menulis.. Semuanya pudar mcm kertas putih berdebu. Sbb aku lama x update.. sbb semua kisah sedih untuk aku.. camne aku nak tulis?? Mane best tulis kisah2 sedih..nnti aku layan lagu kump data kang korang gelak lak..

Ada pagi 2.. kul 4 pagi.. aku OT kat kedai aku sbb ada event untuk endurance terengganu.. so sambil print banner.. aku tgk ada bus transnasional berhenti tepi jalan btl2 depan kedai aku..
aku bt nampak2 ayam je ah.. ada 2 org turun.. lelaki dan perempuan.. aku kuar jap mengambil udara segar. dorang y turun bus x nampak aku sbb malm y gelap dan kulit aku pn gelap.. aku dengar btl2 perbualan suami isteri ini...

Suami : Mane alamatnya. cepat ah Bodoh!!
si isteri membuka beg tgn sambil mengeluarkan sekeping kertas..
Isteri : ..... nah abg..
Suami : Apa Bodoh mu ni aku mane nampak gelap2 ni!!!
isteri mengeluarkan hp dari beg tgnya dan menyuluh kertas 2..
Suami : jom ah p.
si suami berjalan meninggalkan isteri sambil isteri mengangkat beg pakaian y dibawa.. beg y saiznya agak besar..cukup sukar untuk dipegang oleh si isteri.. aku bgn untuk menolong.. tapi ditahan oleh bos aku.. bos aku cakap biar.

Si isteri mula melangkah.. tapi langkahnya longlai mengejar byang si suami y entah dimana.. aku perhati keadaan si isteri.. si isteri adalah seorang y tempang.............................

aku berfikir sendiri... manusia mcm mane y mampu sekejam itu pada isteri sendiri.



echo=Wanita dasarnya adalah lemah.. sekuat mane wanita itu.. ttp perlu disisi seorang suami.. seperti sisinya rusuk pada hati.. rusuk itu telah pn bengkok..jgn patahkanya.....

6 coretan hati:

saadah saadun said...

sedih bc entry ni..
tak patut husband dia wat mcm tu..
erm..
ya.. u r right..
"Wanita dasarnya adalah lemah.. sekuat mane wanita itu.. ttp perlu disisi seorang suami.. seperti sisinya rusuk pada hati.. rusuk itu telah pn bengkok..jgn patahkanya....."

ikeen said...

laki zaman skg...huhu..
epy..klu ku taw ko wt cm laki 2..
xteragak aku lak tempang kn kaki ko lak...kuang3x

cik EPAL said...

wanita dan lelaki saling memerlukan :)

saiful said...

hebat gak si eping nih..n nolong td..hehe..wa selut la mu ping!
wahahaha..

lalink7 said...

si suami tue patut kene rejam dan sula sekali..kejam..xperikemanusiaan...

Epy_Three said...

Saadah : Yup.True true..

Ikeen : Tempangkan Kaki Aku?? Camne aku nak Kejor Awek2 kg aku nnti?

Cik Epal : Yup.. Mcm Epal ngn Pai Epal..Ngeee~~~

Epul : Bkn Gua Y nak Tlg 2..Bos Aku..Aku Y stop Dia.. Hakhakhak

Lalink7 : Rejam+Sula=MatiKatak.. Kalu Gua.. Gua potong Je "Tuuuuttt" Dia..Msti Dia Syg Isteri DiaPastu. Hikhik